Fırında Makarna

By | 10:45 Leave a Comment
Fırında Makarna Nasıl Yapılır?
Fırında makarna için; büyük bir tencerede bol su ile 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sıvı yağ kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca, içerisine 1 paket 3 numara kalın çubuk makarna (paketlerin köşelerinde makarna numaralarını görebilirsiniz) kırılmadan suya bırakılır. Yaklaşık 8-10 dakika kaynatılarak yumuşayan kalın çubuk makarnalar, bir süzgece boşaltılır ve üzerlerine 1 su bardağı soğuk su dökülür.
                Fırında makarna yapabilmek için un, süt ve yağ ile hazırlanan bir sosa ihtiyaç vardır. Bunun için 2 çorba kaşığı margarin ile 2 çorba kaşığı un kavrulduktan sonra üzerlerine 2,5 su bardağı süt dökülür ve muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırılır. Sos muhallebi kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakılır. Ilık olana kadar bekletilir ve içerisine tuz, karabiber ve 2 yumurta eklenir. Margarin sürülen tepsi ya da borcamın içine sosun bir kısmı dökülerek düzeltilir. Üzerine haşlanan makarna dökülür ve sosun kalan kısmı makarnanın üzerine dökülür. 3 kat elde ettiğimiz makarnanın son katına ise 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. 200 derece ve önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirilir, 5-10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
Fırında makarna

0 yorum:

Yorum Gönder