ÇÖREK OTUNUN KULLANIM ŞEKİLLERİ;
Tane olarak mı, yoksa öğütülmüş olarak mı daha etkili?
Cevap: Tane olarak çörek otunun yüzeyi mumla kaplı olduğu için sindirilemez. Çörek otu, öğütülmüş olarak hazır satılan şekilde kesinlikle yenmemelidir. Çok zararlıdır, sadece haricen kullanılabilir. Yemek üzere hazırlanan çörek otu, yeni öğütülüp bekletilmeden tahin ve pekmeze karıştırılmalıdır.
Çörek Otu ağızda çiğnenerek tüketilir mi?
Lütfen dikkat: Okuyucu yorumlarından anlaşılan, çörek otunu çiğneyip yemek veya balla karıştırmak arasındaki farkı izah etmek gereklidir. Yemeklerden yarım saat önce ağızda çiğnenen çörek otu iştah kapatıcı özelliğe sahiptir. Zayıflamak isteyenler çörek otunu yemeklerden yarım saat önce ağızda çiğneyerek yiyebilirler.
Şeker hastalığı :Bir fincan bütün çörek otu, bir fincan su teresi veya hardal tohumu, yarım fincan nar kabuğu ve yarım fincan şahtere otu karıştırılır. Toz haline getirmek için mikserden geçirilir. Bir ay boyunca, her gün kahvaltıdan önce bir çay kaşığı çörek otu yağı ile birlikte bir çay kaşığı karışım alınır. Hindistan'da yaygın bir kullanım şekli olan bu tarif, daha çok şeker hastalığına karşı etkili.
Saman nezlesi :Bir yemek kaşığı çörek otu bir bardak limon suyuna karıştırılıp hastalık belirtileri kayboluncaya kadar günde iki kez alınır.
Hastalıklardan korunmak adına bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ne kadar süre ve nasıl kullanmalıyız?
Cevap: Çörek otunu bir gıda olarak düşünüp sürekli olarak yemek lazım. Çoğu gıda maddesinden ucuz oluşu, kolay bulunabilmesi, şifa etkisinin yanında çok yüksek gıda değerinin de bulunması çörek otunu ekonomik bir gıda ve şifa maddesi yapmaktadır. Çörek otunu ilk kullanmaya başlayanlar, 6-8 ay boyunca düzenli olarak yemelidir. Daha sonraki yıllarda 6 ay süreli olarak kullanılabilir. Kendim de kullandığım için önerim, daha sonraki yıllarda haftada 5 gün sürekli olarak kullanmak daha iyi geliyor, birkaç ay ara verildiğinde vücut tekrar istiyor, bunu da doymama şeklinde belli ediyor, çörek otu kullanmaya başlandığında doymama hissi ortadan kalkıyor.
ÇÖREK OTU YAĞI NEYE İYİ GELİR?
Astım ve bronşiyal problemler: Kahve içerisine bir çay kaşığı çörek otu yağı karıştırılıp günde iki defa alınır. Aynı zamanda, her gece çörek otu yağı ile göğüs ovulur ve kaynar su içindeki çörek otu yağının buharı nefesle içeri çekilir.
Sırt ağrısı ve romatizmal problemler: Az bir miktar çörek otu yağının hafifçe ısıtılması ve daha sonra romatizmalı alanın yoğun bir şekilde sıvazlanması da faydalı bir kullanım yoludur.
İshal: Bir fincan yoğurt ile bir çay kaşığı çörek otu yağının karıştırılıp belirtiler kayboluncaya kadar karışımdan günde iki defa içilmesi tavsiye ediliyor.
Grip ve soğuk algınlığı: Her bir burun deliğine 3-4 damla çörek otu yağı akıtmak, burun tıkanıklığına ve soğuk algınlığına iyi geliyor.
Saç problemleri: Çörek otu yağı ile düzenli bir şekilde saçlara masaj yapılması, saçların erken kırlaşmasını önlüyor.
Baş ağrısı: Alın ve kulaklara yakın yüz kısımları çörek otu yağı ile ovularak kafa bandajlanır. Aynı zamanda bir çay kaşığı çörek otu kahvaltıdan önce alınır.
Sağlıklı cilt: Bir çorba kaşığı çörek otu yağı ile bir çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Bu karışım ile yüz ovulur ve en az bir saat böyle devam edilir. Sabunla yıkanır ve durulanır.
Yüksek tansiyon: Kahvaltıdan önce her sabah iki diş sarımsakla birlikte herhangi bir içeceğe bir çay kaşığı çörek otu yağı karıştırarak alın. Çörek otu yağı ile bütün vücudunuzu ovun ve üç günde bir kez 1,5 saat güneş ışınlarına maruz bırakın. Bu işlemlere bir ay devam edin.
Uyku bozukluğu: Balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.
Hadisi Şeriflerde bile adı geçen ve mucize bitki olarak adlandırılan çörekotu, ölümden başka her derde deva olarak tanımlanan bir bitki. Çörekotu kadar, çörekotu yağı da şifa dağıtan, doğal bir mucize.
0 yorum:
Yorum Gönder